Sałatka z truskawkami, szpinakiem i awokado

sałatka z truskawkami

Porcje: 1

Lista składników:

    • 10g

      truskawek

    • 1

      awokado

    • 2

      garście baby szpinaku

    • 1

      łyżeczka soku z cytryny

    • 1

      łyżka oliwy z oliwek

    • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Truskawki myjemy i kroimy na ćwiarteczki. Awokado obieramy ze skórki, kroimy na grubsze paseczki. Umyte liście szpinaku układamy na talerzu. Dodajemy truskawki i awokado. Polewamy oliwą, skrapiamy cytryną, solimy i pieprzymy do smaku.

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    132.4

  • białko

    Białko (g)
    1.7

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    79

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.