Świąteczne krokiety

Świąteczne krokiety

Porcje: 1

Lista składników:

    • 80g

      mąki niskobiałkowej PKU

    • 5g

      soli

    • 3g

      ziół prowansalskich

    • 5g

      masła extra 82% tłuszczu

    • 200g

      ProZero

    • 15g

      koncentratu pomidorowego 30%

    • 15g

      leju rzepakowego tłoczonego na zimno

Sposób przygotowania:

  1. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, zioła i wymieszać. Dodać ProZero, roztopione masło, koncentrat i wymieszać na gładką masę, aby nie było grudek.
  2. Rozgrzać patelnię teflonową, dodać odrobinę oleju i wlać ciasto (rozlewać równomiernie po całej patelni). Smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron.
  3. Po wystudzeniu zwinąć w nie kapustę i zanurzyć w kleju z mąki i wody. Obtoczyć w bułce tartej PKU i smażyć na oleju do uzyskania złotego koloru.

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 182,5 kcal

Białko (g) na 100g - 0,4 g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 13 mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    589.5

  • białko

    Białko (g)
    1.3

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    42

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.