Warzywa z niskobiałkową kaszą kuskus

warzywa z kaszą kuskus

Porcje: 1

Lista składników:

    • niskobiałkowa kasza kuskus PKU

    • oliwa extra vergine

    • ogórek

    • papryka

    • natka pietruszki

    • sok z cytryny

    • sól

    • pieprz

Sposób przygotowania:

Kaszę zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na kilka minut, aż wchłonie wodę. Warzywa pokroić w kostkę, pietruszkę drobno posiekać. W szklance wymieszać kilka łyżek oliwy z sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Kiedy kuskus będzie gotowy, wsypać go do pokrojonych warzyw i wymieszać z sosem.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.