Zielona wiosenna sałatka

Lista składników:
Sposób przygotowania:
Do ulubionej miski wkładamy sałatę i rukolę. Gruszkę kroimy na paski grubości centymetra i układamy na sałacie. Awokado obieramy i kroimy w cieniutkie paski. Układamy na sałacie w kształt różyczki. Kiwi obieramy, kroimy na paski i wkładamy do miseczki. Ogórek kroimy za pomocą obieraczki na bardzo cienkie paseczki, które układamy jak makaron. Całość kropimy sokiem z limonki i oliwą z oliwek.
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 81,1kcal
Białko (g) na 100g - 1,1g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 48,9mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)