Zielona wiosenna sałatka

sałatka wiosenna

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Do ulubionej miski wkładamy sałatę i rukolę. Gruszkę kroimy na paski grubości centymetra i układamy na sałacie. Awokado obieramy i kroimy w cieniutkie paski. Układamy na sałacie w kształt różyczki. Kiwi obieramy, kroimy na paski i wkładamy do miseczki. Ogórek kroimy za pomocą obieraczki na bardzo cienkie paseczki, które układamy jak makaron. Całość kropimy sokiem z limonki i oliwą z oliwek.

Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 81,1kcal

Białko (g) na 100g - 1,1g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 48,9mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.