Tarta owocowa z masą mango i owocami

Tarta owocowa z masą mango i owocami

Porcje: 12

Lista składników:

    • 250 g

      ProZero

    • 50 g

      masła extra 82% tł.

    • 30 g

      mąki n/białkowa PKU

    • 100 g

      mango pulpy

    • 50 g

      cukru

    • 80 g

      malin

    • 80 g

      truskawek

    • 70 g

      borówek

    • 100 g

      masła extra 82% tł.,

    • 50 g

      cukru brązowego ,,Castor”

    • 180 g

      mąki n/białkowa PKU

    • 20 g

      wody

Sposób przygotowania:

Masło roztopić w rondelku, dodać mąkę, przygotować zasmażkę. Zalać ProZero i dodać cukier. Pulpę z mango gotować na małym ogniu, aż całość zgęstnieje. Wystudzić i zalać chłodną masą wypieczoną tartę. Ułożyć owoce i wstawić do lodówki na 2 godziny.

Ciasto

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Wrzucić do miski masło i cukier brązowy, mieszać rękami, aż połączą się wszystkie składniki. Dodać mąkę i wymieszać. Dodać 1 łyżkę zimnej wody i mieszać, aż powstanie jednolita masa. Wyłożyć foremkę o średnicy 24 cm papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto. Wstawić na 10 minut do zamrażarki. Następnie wypiec w rozgrzanym piekarniku 20 minut i wystudzić. Na koniec ozdobić owocami.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    219.34

  • białko

    Białko (g)
    0.37

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    16.25

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.