Tarta owocowa z masą mango i owocami

Lista składników:
Sposób przygotowania:
Masło roztopić w rondelku, dodać mąkę, przygotować zasmażkę. Zalać ProZero i dodać cukier. Pulpę z mango gotować na małym ogniu, aż całość zgęstnieje. Wystudzić i zalać chłodną masą wypieczoną tartę. Ułożyć owoce i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Ciasto
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Wrzucić do miski masło i cukier brązowy, mieszać rękami, aż połączą się wszystkie składniki. Dodać mąkę i wymieszać. Dodać 1 łyżkę zimnej wody i mieszać, aż powstanie jednolita masa. Wyłożyć foremkę o średnicy 24 cm papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto. Wstawić na 10 minut do zamrażarki. Następnie wypiec w rozgrzanym piekarniku 20 minut i wystudzić. Na koniec ozdobić owocami.
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
219.34 -
Białko (g)
0.37 -
Fenyloalanina (mg)
16.25