Boczek z bakłażana

Lista składników:
Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Bakłażana pokroić na ok. 1/2 cm plasterki. Ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. W miseczce wymieszać składniki marynaty, następnie za pomocą pędzelka posmarować bakłażana z jednej strony. Przełożyć na drugą stronę i ponownie posmarować marynatą. Znów przewrócić i nasączać bakłażana aż do wyczerpania marynaty. Wstawić do piekarnika i piec przez około 25 minut. W ten sposób przygotowanego bakłażana można traktować jako dodatek do kanapek np. z pomidorem, sałatą lub/i awokado oraz majonezem lub hummusem.
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 99,6kcal
Białko (g) na 100g - 1,9g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 83,7mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)