Bułka do burgerów i kanapek

Lista składników:
Sposób przygotowania:
- Wodę, 2 łyżki oleju, drożdże, babkę płesznik i cukier wymieszać w misce i odstawić na 5 minut, aż mieszanina zgęstnieje.
- Mąkę PKU wsypać do miski. Do mąki dodać mieszankę babki płesznik i używając rąk mieszać, aż powstanie ciasto.
- Ugniatać ciasto przez 3-5 minut w misce, a następnie pozostawić do odpoczynku. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C.
- Po 20 minutach odpoczynku, podzielić ciasto na cztery równe części i ręcznie uformować bułki.
- Umieścić na blasze do pieczenia i posmarować pozostałym olejem.
- Piec przez 20 minut do złotego koloru.
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 313,3kcal
Białko (g) na 100g - 0,8g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 38,9mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)