Bułka do burgerów i kanapek

Bułka na burgery

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

  1. Wodę, 2 łyżki oleju, drożdże, babkę płesznik i cukier wymieszać w misce i odstawić na 5 minut, aż mieszanina zgęstnieje.
  2. Mąkę PKU wsypać do miski. Do mąki dodać mieszankę babki płesznik i używając rąk mieszać, aż powstanie ciasto.
  3. Ugniatać ciasto przez 3-5 minut w misce, a następnie pozostawić do odpoczynku. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C.
  4. Po 20 minutach odpoczynku, podzielić ciasto na cztery równe części i ręcznie uformować bułki.
  5. Umieścić na blasze do pieczenia i posmarować pozostałym olejem.
  6. Piec przez 20 minut do złotego koloru.

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 313,3kcal

Białko (g) na 100g - 0,8g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 38,9mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.