Burger z pieczarką portobello i sosem BBQ

Burger z pieczarką

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarkę obrać i wyczyścić.
  2. Rozgrzać patelnię grillową.
  3. W misce przygotować marynatę. Wlać olej, dodać przyprawy i wymieszać. Pieczarkę natrzeć marynatą.
  4. Grillować pieczarkę po 4 minuty z każdej strony.
  5. Bułkę przekroić na pół i zgrilgować.
  6. Dolną część bułki posmarować sosem BBQ, nałożyć sałatę i grillowaną pieczarkę. Na pieczarkę nałożyć plastry pomidora i ogórka.
  7. Całość zamknąć drugą połową bułki i podać.

 

Wartość odżywcze

Energia (kcal) na 100g - 109,5kcal

Białko (g) na 100g - 2,3g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 67,9mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.