Burger z pieczarką portobello i sosem BBQ

Lista składników:
Sposób przygotowania:
- Pieczarkę obrać i wyczyścić.
- Rozgrzać patelnię grillową.
- W misce przygotować marynatę. Wlać olej, dodać przyprawy i wymieszać. Pieczarkę natrzeć marynatą.
- Grillować pieczarkę po 4 minuty z każdej strony.
- Bułkę przekroić na pół i zgrilgować.
- Dolną część bułki posmarować sosem BBQ, nałożyć sałatę i grillowaną pieczarkę. Na pieczarkę nałożyć plastry pomidora i ogórka.
- Całość zamknąć drugą połową bułki i podać.
Wartość odżywcze
Energia (kcal) na 100g - 109,5kcal
Białko (g) na 100g - 2,3g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 67,9mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)