Burrito z warzywami

burrito z warzywami

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Ciasto

Do ciepłej wody dodać babkę płesznik i proszek do pieczenia. Wymieszać i odstawić na 10 minut. Do miski wsypać mąkę, zrobić dołek i wlać wodę wymieszaną z babką płesznik. Połączyć wszystko i zagnieść ciasto. Podzielić je na cztery części i rozwałkować placki. Rozgrzać patelnię teflonową. Każdą część ciasta smażyć oddzielnie na suchej patelni, aż w środku placka pojawią się pęcherzyki powietrza. Zdjąć i wystudzić.

Farsz

Cebulę pokroić w piórka. Czosnek posiekać drobno, awokado pokroić w kostkę. Por, cukinię i paprykę pokroić w paski. Rozgrzać patelnię z olejem, wrzucić cebulę i czosnek. Po chwili dodać por i paprykę, smażyć przez około 4 minuty. Dodać awokado i cukinię, smażyć kolejne 5 minut. Na koniec dodać przyprawy, cebulę perłową, wymieszać. Przełożyć do miski i wystudzić.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.