Cebulowe Bhaji

cebulowe bhaji

Porcje: 1

Lista składników:

    • 80g

      czerwona cebula pokrojona w piórka

    • 3g

      papryczka chilii posiekana

    • 50g

      papryka zielona pokrojona w kostkę

    • 10g

      posiekana kolendra

    • 3g

      kurkuma

    • 2g

      curry

    • 2g

      chilli w proszku

    • 2g

      gara maslala

    • 1

      posiekany ząbek czosnku

    • 100g

      maka niskobiałkowa

    • 80ml

      pro zero lub woda

    • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Frytkownice rozgrzać do 180 c – można również użyć głębokiej patelni. Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać. Uformować 4 kulki. Smażyć na rozgrzanym oleju około 10 minut. Wyjąć i odłożyć na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.

Smacznego!

.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.