Cebulowe Bhaji
Lista składników:
-
-
80g
czerwona cebula pokrojona w piórka
-
3g
papryczka chilii posiekana
-
50g
papryka zielona pokrojona w kostkę
-
10g
posiekana kolendra
-
3g
kurkuma
-
2g
curry
-
2g
chilli w proszku
-
2g
gara maslala
-
1
posiekany ząbek czosnku
-
100g
maka niskobiałkowa
-
80ml
pro zero lub woda
-
sól, pieprz
-
Sposób przygotowania:
Frytkownice rozgrzać do 180 c – można również użyć głębokiej patelni. Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać. Uformować 4 kulki. Smażyć na rozgrzanym oleju około 10 minut. Wyjąć i odłożyć na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Smacznego!
.
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)