Curry z młodych ziemniaków i kalafiora

Lista składników:
Sposób przygotowania:
Imbir, czosnek oraz cebulę obrać i pokroić na plastry. Włożyć do blendera, dolać 50 ml wody i zmiksować na pastę. W garnku rozgrzać łyżkę oleju, dodać pastę i smażyć, mieszając co chwilę przez ok. 10 minut. W międzyczasie dodać kardamon, a na koniec wsypać kmin rzymski i kurkumę. Wlać 250 ml wody oraz ProZero. Dodać obrane, pokrojone na ćwiartki ziemniaki, posiekaną papryczkę chili (bez pestek) i cukier. Wymieszać całość i zagotować. Przykryć i gotować przez ok. 20 minut. Dodać różyczki kalafiora, pokrojoną cebulę i zagotować. Można podawać z limonką i posiekaną, świeżą kolendrą.
Smacznego!
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)