Gulasz z plackami ziemniaczanymi

Lista składników:
Sposób przygotowania:
Gulasz z plackami ziemniaczanymi
Cebulę, czosnek posiekać. Pieczarki, papryki pokroić w duże kawałki. W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, czosnek i przesmażyć. Dodać warzywa i pieczarki i przesmażyć. Dodać paprykę słodką i pikantną. Wymieszać i podlać bulionem.
Dusić pod przykryciem 15 minut. Do gulaszu dodać jackfruita poszarpanego, bez pestek i przesmażonego na patelni z 15 ml oleju. Doprawić do smaku i serwować z placami.
Placki grubo tarte 2 porcje
Ziemniaki obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Dodać do miski ziemniaki i resztę składników. Wymieszać i smażyć na oleju.
Wartość odżywcza
Gulasz:
Energia (kcal) na 100g - 111,5kcal
Białko (g) na 100g - 1,5g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 48,2mg
Placki:
Energia (kcal) na 100g - 158kcal
Białko (g) na 100g - 3g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 133,8mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)