Gulasz ziemniaczano-pomidorowy

gulasz ziemniaczano-pomidorowy

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

W garnku na wodzie dusimy cebulę i imbir. Wrzucamy pokrojone pomidorki, czosnek, liście laurowe. Smażymy. Dodajemy obrane ziemniaki pokrojone w kostkę, dodajemy przecier, pieprz i 400 ml wody Dotujemy 15 - 20 minut.

Na koniec – dodajemy papryki i gotujemy przez 7 minut. Gotowe!

 

Wartość odżywcze

Energia (kcal) na 100g - 40,4kcal

Białko (g) na 100g - 1,3g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 52,4mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.