Jesienna zupa

jesienna zupa

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

W garnku podsmażyć cebulę na oliwie. Następnie - dodać pokrojony na plasterki czosnek, a za chwilę umytego i pokrojonego na plasterki pora. Dodać obraną i pokrojoną na cienkie plasterki marchewkę, a także obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki oraz dynię. Doprawić warzywa solą. Zalać gorącym bulionem, dodać przyprawy i zagotować. Przykryć pokrywą i gotować ok. 15 minut. Zmiksować na krem.

 

Wartość odżywcze

Energia (kcal) na 100g - 34,6kcal

Białko (g) na 100g - 1g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 40,5mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.