Kapusta duszona w sosie pomidorowym

kapusta duszona w sosie pomidorowym

Porcje: 1

Lista składników:

    • 200g

      kapusty białej

    • 100g

      pomidorów

    • 40g

      cebuli

    • 5g

      czosnku

    • 2g

      kminku

    • 2g

      cukru

    • 2g

      oregano

    • sól

    • pieprz

Sposób przygotowania:

Kapustę posiekać, cebulę i czosnek pokroić drobno. W garnku rozgrzać olej i przesmażyć kapustę. Dodać cebulę, czosnek i przesmażyć. Dodać pomidory i resztę składników. Dusić 15-20 minut. Doprawić do smaku.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    55.68

  • białko

    Białko (g)
    2.83

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    114.85

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.