Korma warzywna z chlebkiem naan

korma warzywna

Porcje: 1

Lista składników:

    • 2

      łyżeczki oleju roślinnego

    • 100g

      cebuli posiekanej

    • 1

      zielone chilli bez pestek posiekane

    • 1

      ząbek czosnku posiekany

    • 100g

      słodkich ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę

    • 100g

      cukinii pokrojonej w kostkę

    • 100g

      papryki pokrojonej w kostkę

    • 2

      sztuki ziaren kardamonu

    • ½

      łyżeczki kuminu mielonego

    • ½

      łyżeczki kolendry mielonej

    • 1

      łyżeczka kurkumy

    • 75ml

      ProZero

    • 150g

      kokosowego jogurtu

Sposób przygotowania:

Rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj cebulę, chili, czosnek, słodkie ziemniaki, cukinię i smaż przez 5 minut. Dodaj ziarna kardamonu, mielony kminek, mieloną kolendrę i mieloną kurkumę. Gotuj przez kolejne 5 minut, aż warzywa będą miękkie. W osobnej misce wymieszaj ProZero, jogurt kokosowy i dodaj do patelni z warzywami. Gotuj na małym ogniu przez 1 minutę. Zdejmij z ognia i podaj.

 

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    506.68

  • białko

    Białko (g)
    3.12

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    144.85

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.