Korma warzywna z chlebkiem naan
Lista składników:
-
-
2
łyżeczki oleju roślinnego
-
100g
cebuli posiekanej
-
1
zielone chilli bez pestek posiekane
-
1
ząbek czosnku posiekany
-
100g
słodkich ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę
-
100g
cukinii pokrojonej w kostkę
-
100g
papryki pokrojonej w kostkę
-
2
sztuki ziaren kardamonu
-
½
łyżeczki kuminu mielonego
-
½
łyżeczki kolendry mielonej
-
1
łyżeczka kurkumy
-
75ml
ProZero
-
150g
kokosowego jogurtu
-
Sposób przygotowania:
Rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj cebulę, chili, czosnek, słodkie ziemniaki, cukinię i smaż przez 5 minut. Dodaj ziarna kardamonu, mielony kminek, mieloną kolendrę i mieloną kurkumę. Gotuj przez kolejne 5 minut, aż warzywa będą miękkie. W osobnej misce wymieszaj ProZero, jogurt kokosowy i dodaj do patelni z warzywami. Gotuj na małym ogniu przez 1 minutę. Zdejmij z ognia i podaj.
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
506.68 -
Białko (g)
3.12 -
Fenyloalanina (mg)
144.85