Krem dyniowy z nutą kurkumy i chilli

Lista składników:
Sposób przygotowania:
Cebulę siekamy w drobną kostkę, marchewkę trzemy na tarce i całość smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz imbir i po chwili smażenia dorzucamy pokrojoną w drobną kostkę dynię i ziemniaka. Całość zalewamy bulionem, dodajemy przyprawy i gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. Następnie studzimy wywar i blendujemy na jednolity krem z wyciśniętym sokiem z pomarańczy. Podajemy na ciepło.
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 31,4kcal
Białko (g) na 100g - 0,9g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 34,9mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)