Krem z pieczarek

zupa krem z pieczarek

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Suszone grzyby zalać szklaną wody. Pokroić cebulę w półksiężyce i pieczarki na pół. W garnku rozgrzać odrobinę oleju roślinnego, wrzucić cebulę i pieczarki. Smażyć około 6 minut, od czasu od czasu mieszając. Czosnek posiekać, ziemniaki i marchewkę obrać. Pokroić w kostkę. Dodać czosnek do garnka z pieczarkami, podsmażyć chwilę, a następnie dodać ziemniaki, marchew oraz namoczone, suszone grzyby. Krótko wymieszać i zalać bulionem. Gotować pod przykryciem do miękkości około 20 minut. Doprawić gałką, solą i pieprzem, a następnie zblendować na krem. Można udekorować natką pietruszki.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.