Kremowy por

Kremowy por

Porcje:

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Obraną cebulę rozdrobnij blenderem, następnie dodaj masło. Cebulę duś przez 4 minuty.

Pora oczyść i rozetnij wzdłuż, następnie opłucz, pokrój w 1-centymetrowe krążki i przełóż do garnka wraz ze zmiksowaną cebulą z masłem. Dodaj letni bulion. Gotuj przez ok. 12 minut. Następnie dodaj mąkę. Wlej jogurt naturalny i gotuj kilka minut. Na koniec przypraw do smaku solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.