Krokiety z ryżu nadziewane serem cheddar

Krokiety z ryżu nadziewane serem cheddar

Porcje: 1

Lista składników:

    • 100g

      ryżu n/białkowego, białego PKU

    • 15g

      natki pietruszki

    • sól, pieprz czarny do smaku, wg uznania

    • 100g

      bułki tartej n/białkowej PKU

    • 80g

      ProZero

    • 20g

      mąki n/białkowej PKU

    • 60g

      sera cheddar vegan blok PKU

    • olej rzepakowy tłoczony na zimno do usmażenia krokietów

Sposób przygotowania:

Ugotuj ryż na gęsto, tak aby się skleił. Dodaj sól, pieprz i natkę pietruszki i wymieszaj. Mąkę PKU wymieszaj z ProZero. Ser pokrój na małe kawałki. Uformuj placek z ryżu, na środek nałóż ser i zamknij, formując krokiety. Obtocz krokiety w bułce tartej i smaż na głębokim tłuszczu ok. 5 minut, do uzyskanie złotego koloru.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.