Krokiety z ryżu nadziewane serem cheddar
Lista składników:
-
-
100g
ryżu n/białkowego, białego PKU
-
15g
natki pietruszki
-
sól, pieprz czarny do smaku, wg uznania
-
100g
bułki tartej n/białkowej PKU
-
80g
ProZero
-
20g
mąki n/białkowej PKU
-
60g
sera cheddar vegan blok PKU
-
olej rzepakowy tłoczony na zimno do usmażenia krokietów
-
Sposób przygotowania:
Ugotuj ryż na gęsto, tak aby się skleił. Dodaj sól, pieprz i natkę pietruszki i wymieszaj. Mąkę PKU wymieszaj z ProZero. Ser pokrój na małe kawałki. Uformuj placek z ryżu, na środek nałóż ser i zamknij, formując krokiety. Obtocz krokiety w bułce tartej i smaż na głębokim tłuszczu ok. 5 minut, do uzyskanie złotego koloru.
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)