Langosz PKU
Lista składników:
-
-
125g
maki PKU
-
80ml
ProZero
-
50g
ugotowanych ziemniaków -odmiana sypka (przeciśniętych przez praskę)
-
woda z ugotowanych ziemniaków
-
20g
margaryny roztopionej
-
10g
cukru
-
7g
świeżych drożdży
-
1g
soli
-
1g
zamiennika białka (z 40 g wody)
-
Sposób przygotowania:
Wymieszać ProZero, drożdże i cukier, odstawić na 15 minut. Wymieszać zamiennik jajka z wodą. Dodać do ProZero, zamiennik jajka i wymieszać, następnie dodać roztopioną margarynę i wymieszać całość. Do miski dodać mąkę i przeciśnięte przez praskę ziemniaki. Dodać sól i mieszaninę ProZero. Wyrobić ciasto i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce, następnie uformować 2 placki. Smażyć na głębokim tłuszczu w 170°C około 5 minut z każdej strony.
Smacznego!
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
728.39 -
Białko (g)
2.3 -
Fenyloalanina (mg)
86.85