Langosz PKU

langosz

Porcje: 1

Lista składników:

    • 125g

      maki PKU

    • 80ml

      ProZero

    • 50g

      ugotowanych ziemniaków -odmiana sypka (przeciśniętych przez praskę)

    • woda z ugotowanych ziemniaków

    • 20g

      margaryny roztopionej

    • 10g

      cukru

    • 7g

      świeżych drożdży

    • 1g

      soli

    • 1g

      zamiennika białka (z 40 g wody)

Sposób przygotowania:

Wymieszać ProZero, drożdże i cukier, odstawić na 15 minut. Wymieszać zamiennik jajka z wodą. Dodać do ProZero, zamiennik jajka i wymieszać, następnie dodać roztopioną margarynę i wymieszać całość. Do miski dodać mąkę i przeciśnięte przez praskę ziemniaki. Dodać sól i mieszaninę ProZero. Wyrobić ciasto i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce, następnie uformować 2 placki. Smażyć na głębokim tłuszczu w 170°C około 5 minut z każdej strony. 

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    728.39

  • białko

    Białko (g)
    2.3

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    86.85

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.