Leczo z bakłażanem

leczo z bakłażanem

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Czosnek i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni z dodatkiem oliwy extra vergine. Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy przez ok. 10 minut, następnie dodajemy świeżo zmielony pieprz. Pomidory obieramy ze skóry i usuwany nasiona, kroimy w kostkę. Dodajemy do pozostałych warzyw. Zalewamy to wszystko przecierem pomidorowym i doprawiamy oregano.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.