Leczo z bakłażanem
Lista składników:
-
-
1
mały bakłażan
-
150g
pieczarek
-
1
mała cukinia
-
1
ząbek czosnku
-
1
cebula
-
1
łyżka oliwy extra vergine
-
1
łyżeczka suszonego oregano,
-
świeżo zmielony pieprz
-
250g
domowego przecieru pomidorowego
-
2
papryki (różne kolory)
-
Sposób przygotowania:
Czosnek i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni z dodatkiem oliwy extra vergine. Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy przez ok. 10 minut, następnie dodajemy świeżo zmielony pieprz. Pomidory obieramy ze skóry i usuwany nasiona, kroimy w kostkę. Dodajemy do pozostałych warzyw. Zalewamy to wszystko przecierem pomidorowym i doprawiamy oregano.
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)