Mini wieża ziemniaczana

Lista składników:
Sposób przygotowania:
- Ziemniaki obrać, pokroić na połówki, ugotować do miękkości w osolonej wodzie, następnie pokroić je w plastry.
- Pieczarki z cebulą podsmażyć na oleju, przyprawić.
- Na blaszce ułożyć papier do pieczenia. Układać wieżę: ziemniak, pieczarka, ser, ziemniak, pieczarka, ser itd. Wysokość zależy od stabilności wieży i Waszego pomysłu.
- Całość zapiekać w piekarniku 190 ° C przez 5 minut.
Danie idealne jako główne obiadowe smakuje wyśmienicie z sałatką ze świeżych sezonowych warzyw. Smacznego!
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 121,5kcal
Białko (g) na 100g - 2,1g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 77,8mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)