Mini wieża ziemniaczana

wieża ziemniaczana

Porcje: 2

Lista składników:

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obrać, pokroić na połówki, ugotować do miękkości w osolonej wodzie, następnie pokroić je w plastry.
  2. Pieczarki z cebulą podsmażyć na oleju, przyprawić.
  3. Na blaszce ułożyć papier do pieczenia. Układać wieżę: ziemniak, pieczarka, ser, ziemniak, pieczarka, ser itd. Wysokość zależy od stabilności wieży i Waszego pomysłu.
  4. Całość zapiekać w piekarniku 190 ° C przez 5 minut. 

Danie idealne jako główne obiadowe smakuje wyśmienicie z sałatką ze świeżych sezonowych warzyw. Smacznego!

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 121,5kcal

Białko (g) na 100g - 2,1g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 77,8mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.