Nadziewany słodki ziemniak

Lista składników:
Sposób przygotowania:
Ziemniaki wypiec w piekarniku zawinięte w folii aluminiowej przez 2-30 minut, aż będą miękkie. Wystudzić. Łyżką wydrążyć w ziemniakach dziurę i miąższ. Odłożyć do miski. Cebulę pokroić w kostkę, posiekać czosnek i jackfruita. Rozgrzać patelnię, wlać olej, dodać czosnek, cebulę i jackfruita. Smażyć przez 5 minut. Dodać posiekany szpinak i wymieszać. Doprawić do smaku i dodać do miski miąższ z ziemniaków. Wymieszać i doprawić do smaku. Nadziać połówki ziemniaków, a na wierzch posypać serem PKU. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 200 c°. Zapiekać do momentu, aż ser się zapiecze.
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 148,9kcal
Białko (g) na 100g - 1,4g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 68,4mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)