Nadziewany słodki ziemniak

batat zapiekany

Porcje: 4

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Ziemniaki wypiec w piekarniku zawinięte w folii aluminiowej przez 2-30 minut, aż będą miękkie. Wystudzić. Łyżką wydrążyć w ziemniakach dziurę i miąższ. Odłożyć do miski. Cebulę pokroić w kostkę, posiekać czosnek i jackfruita. Rozgrzać patelnię, wlać olej, dodać czosnek, cebulę i jackfruita. Smażyć przez 5 minut. Dodać posiekany szpinak i wymieszać. Doprawić do smaku i dodać do miski miąższ z ziemniaków. Wymieszać i doprawić do smaku. Nadziać połówki ziemniaków, a na wierzch posypać serem PKU. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 200 c°. Zapiekać do momentu, aż ser się zapiecze.

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 148,9kcal

Białko (g) na 100g - 1,4g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 68,4mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.