Pappardelle z warzywami

pappardelle z warzywami

Porcje: 1

Lista składników:

    • 125g

      mąki niskobiałkowej PKU

    • 5g

      babki płesznik

    • 80g

      wody

    • 10g

      oliwy z oliwek

    • sól

    • 100g

      pulpy pomidorowej

    • 50g

      pomidorków koktajlowych

    • 40g

      cukinii

    • 40g

      cebuli

    • 38g

      oliwy z oliwek

    • 5g

      czosnku

    • 5g

      chili

    • 2g

      świeżego oregano

    • 2g

      świeżej bazylii

    • sól i pieprz

    • czarny mielony

Sposób przygotowania:

Babkę namoczyć w 30 g wody przez 10 minut. Dodać do mąki wraz z solą. Dolać 50 g wody, oliwę, oliwę i wyrabiać. Odstawić na 10 minut. Wałkować i wykrawać pożądany kształt. Gotować w dużej ilości osolonej wody przez 2-3 minuty. Mieszać co chwilkę.

Przygotowanie warzyw

Posiekać drobno chili. Cukinię, cebulę pokroić w kostkę. Czosnek pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić czosnek, chili, cebulę i cukinię. Pomidor koktajlowy smażyć przez 3 minuty. Dodać pulpę i zioła. Gotować kolejne 5 minut. Dodać makaron do sosu i doprawić do smaku. Wymieszać całość i serwować.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    330.09

  • białko

    Białko (g)
    1.67

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    66.05

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.