Pasta z batatów

pasta z batatów pku

Porcje:

Lista składników:

    • 450g

      batatów obranych

    • 450g

      papryki czerwonej

    • 1/2

      łyżeczki papryki wędzonej

    • 2

      łyżki soku z cytryny

    • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Bataty obrać i upiec w 180°C. Paprykę wydrążyć z gniazd nasiennych, polać delikatnie olejem i upiec w 210°C, aż skórka będzie przypalona. Upieczoną paprykę przełożyć do miski i przykryć folią aluminiową. Po 5 minutach skórka z papryki zejdzie sama.

2. Upieczone bataty zblendować z upieczoną i wyfiletowaną papryką, doprawić do smaku.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    513

  • białko

    Białko (g)
    13.05

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    590

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.