Pasta z brokuła

pasta z brokuła

Porcje: 1

Lista składników:

    • 285g

      brokuła

    • gałka muszkatołowa

    • 15g

      koperku

    • 1

      łyżka soku z cytryny

    • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Brokuł oczyścić i podzielić na różyczki. Gotować we wrzątku przez 5 minut. Odlać i bardzo dobrze wysuszyć.
2. Po wystygnięciu brokuł zblendować z przyprawami na gładką masę. Na koniec dodać posiekany koperek.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    80.85

  • białko

    Białko (g)
    8.19

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    370.14

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.