Pieczona brukselka w ziołach

pieczona brukselka

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Brukselkę należy obrać z zewnętrznych liści, umyć, odsączyć i pokroić w ćwiartki.Dodać wszystkie zioła, przyprawy i oliwę oraz wodę, włożyć do żaroodpornego naczynia i piec w temperaturze 150 stopni około 50 minut, mieszając od czasu do czasu. 

Smacznego! 

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 79,3kcal

Białko (g) na 100g - 3,6g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 142,8mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.