Pieczone warzywa

pieczone warzywa

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Cukinie oraz marchewki kroimy w plastry grubości około 1 cm. Papryki i cebulę kroimy na małe cząstki. Czosnek rozgniatamy. Wszystkie warzywa przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawami, polewamy oliwą. Pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.

 

Wartość odżywcze

Energia (kcal) na 100g - 33kcal

Białko (g) na 100g - 1,2g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 53,7mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.