Pieczone warzywa a'la frytki

pieczone warzywa a'la frytki

Porcje: 1

Lista składników:

    • 1

      marchewka

    • 1

      pietruszka

    • 1

      batat

    • kawałek selera

    • 1

      ziemniak

    • sól

    • zioła prowansalskie

    • 1

      łyżeczka kolendry w proszku

    • 2

      łyżki oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:

Umyć warzywa, osuszyć i obrać. Pokroić w paseczki. Następnie przełożyć do miski i skropić olejem. Dodać przyprawy. Na blasze wyłożyć papier do pieczenia i porozkładać pokrojone warzywa. Piec ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Kiedy będą miękkie i zarumienione - można wyjmować.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.