Pieczony kalafior

Pieczony kalafior

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Kalafior dzielimy na różyczki. Przygotowujemy marynatę – wyciśnięty sok z cytryny, wyciśnięte 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, szczyptę pieprzu i soli. Obtaczamy w sosie kalafiora, wstawiamy na 30 minut do lodówki. Wstawiamy różyczki do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut. Posypujemy szpinakiem.

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 47,3 kcal

Białko (g) na 100g - 2,3 g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 94 mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.