Placki ziemniaczane

placki ziemniaczane

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obrać, umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Następnie zetrzeć na tarce.Jeśli w startych ziemniakach będzie dużo wody, należy jej część odsączyć. Pokroić cebulę na drobną kostkę i dodać do ziemniaków. Do masy dodać zamiennik jaja n/białkowy PKU, skrobię, przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki na złoty kolor. Podawać z cukrem, śmietaną, sosem grzybowym lub ulubioną sałatką jarzynową. 

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 122,3kcal

Białko (g) na 100g - 1,3g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 76mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.