Ratatouille

ratatouille

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Wszystkie warzywa pokrój na około 2-3 centymetrowe kawałki. Przysmaż na patelni oliwę z papryką, następnie dodawaj kolejne warzywa. Przełóż do wysokiego garnka. Na osobnej patelni podsmaż czosnek. Dodaj pomidory z puszki i smaż około 4 minuty. Przełóż masę do warzyw. Dodaj pół szklanki wody i przypraw do smaku. 

Duś kilkanaście minut.

Smacznego! 

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 34,4kcal

Białko (g) na 100g - 1,1g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 45,4mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.