Sałatka z pieczonej papryki z tymiankiem i czosnkiem

sałatka z papryki

Porcje: 2

Lista składników:

    • 120g

      papryki czerwonej

    • 120g

      papryki żółtej

    • 120g

      papryki zielonej

    • 30ml

      oliwy z oliwek

    • 15ml

      octu winnego białego

    • 10g

      czosnku

    • parę gałązek tymianku

Sposób przygotowania:

Paprykę wrzucić do piekarnika nagrzanego do 200°C na 30 minut. Wyjąć i wrzucić paprykę do woreczków śniadaniowych. Odstawić, aby skóra z papryki się zaparzyła. Obrać paprykę ze skórki i wrzucić do miski, rwąc na duże kawałki. Czosnek posiekać i wymieszać z oliwą, octem i tymiankiem. Doprawić oliwę solą i pieprzem, polać paprykę i wymieszać, aby wszystko były zamarynowane.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    186.43

  • białko

    Białko (g)
    2.6

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    101.3

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.