Sałatka z pieczonej papryki z tymiankiem i czosnkiem
Lista składników:
-
-
120g
papryki czerwonej
-
120g
papryki żółtej
-
120g
papryki zielonej
-
30ml
oliwy z oliwek
-
15ml
octu winnego białego
-
10g
czosnku
-
parę gałązek tymianku
-
Sposób przygotowania:
Paprykę wrzucić do piekarnika nagrzanego do 200°C na 30 minut. Wyjąć i wrzucić paprykę do woreczków śniadaniowych. Odstawić, aby skóra z papryki się zaparzyła. Obrać paprykę ze skórki i wrzucić do miski, rwąc na duże kawałki. Czosnek posiekać i wymieszać z oliwą, octem i tymiankiem. Doprawić oliwę solą i pieprzem, polać paprykę i wymieszać, aby wszystko były zamarynowane.
Smacznego!
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
186.43 -
Białko (g)
2.6 -
Fenyloalanina (mg)
101.3