Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Porcje: 2

Lista składników:

Sposób przygotowania:

  1. Na dużej patelni rozgrzej olej.
  2. Dodaj dynię, cebulę, paprykę, pieczarki, seler, czosnek, pomidorki koktajlowe i przecier pomidorowy i smaż 5 minut aż warzywa się zarumienią.
  3. Wymieszaj z bazylią i oregano i smaż minutę.
  4. Dodaj pomidory i bulion i duś. Niech danie się dusi na małym ogniu około 10 minut.
  5. Jednocześnie w garnku zagotuj wodę na makaron i ugotuj go z instrukcją podaną na opakowaniu.
  6. Makaron podziel na 2 porcje, podaj z sosem bolognese i startym żółtym serem niskobiałkowym.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.