Tradycyjna zupa ziemniaczana

zupa ziemniaczana

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Przygotować wywar: wodę z solą i ziemniakami gotować na lekkim ogniu. Włoszczyznę zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, dodać starta włoszczyznę i doprawić, podsmażyć, a następnie dusić, wolno dodając wodę. Gdy włoszczyzna będzie miękka, dodać do wywaru z ziemniakami. Całość doprawić, posypać świeżo siekaną natką pietruszki. Dla podniesienia wartości odżywczych zupy można dodać ProZero lub podawać z ulubioną n/białkową grzanką PKU.

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 32,7kcal

Białko (g) na 100g - 0,5g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 21,7mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.