Warzywa po marokańsku

Warzywa po marokańsku

Porcje:

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Pokrojone warzywa włóż do piekarnika, skrapiając je wcześniej olejem rzepakowym - piecz, aż całość będzie miękka. Podstawą tego dania będzie marokańska marynata - chermoula.

Jak ją wykonać? Wystarczy połączyć świeżą kolendrę, oliwę z oliwek, czosnek, kmin rzymski i kolendrę sproszkowaną, opcjonalnie również możesz dodać pietruszkę, chili oraz sok z cytryny. Wszystkie składniki wymieszaj i dodaj do upieczonych warzyw.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.