Warzywne wrapy

Warzywne wrapy

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Liście sałaty umyj, a następnie osusz. Umyj ogórek, marchewkę i obie papryki. Wszystkie warzywa pokrój w cienkie słupki. Rozłóż liście sałaty i na sałacie ułóż warzywa pokrojone w słupki. Dodaj natkę pietruszki i szczypiorek. Wymieszaj sok z limonki z oliwą z oliwek oraz pieprzem. Skrop wszystkie warzywa przygotowanym sosem. Sałatę zwiń w rulonik tak, by powstał wrap. By udekorować wrapy, możesz przewiązać je źdźbłem szczypiorku. Jeśli lubisz inne warzywa, bez problemu możesz skomponować inny chrupiący zestaw!

Smacznego!

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 39,6kcal

Białko (g) na 100g - 1g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 39,9mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.