Węgierska zupa pieczarkowa z bazylią i kluskami

Węgierska zupa pieczarkowa z bazylią i kluskami

Porcje: 4

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Zupa

Pieczarki umyć, razem z cebulą pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Marchewkę, pietruszkę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić i przesmażyć cebulę, warzywa i pieczarki. Dodać przyprawy i zalać bulionem. Gotować 15 minut.

Kluski

Wodę wlać do rondelka, dodać masło i zagotować. Wsypać mąkę, sól, pieprz i mieszać. Posiekać bazylię i dodać do mąki, całość wymieszać. Wyłożyć na blat ciasto i wyrabiać, aż będzie elastyczne. Poszarpać w palcach i wrzucić na wrzącą zupę.

 

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    132.18

  • białko

    Białko (g)
    1.81

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    78.81

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.