Węgierskie leczo z boczniakami
Lista składników:
-
-
200ml
pomidorów z puszki
-
50g
papryki czerwonej
-
50g
papryki żółtej
-
50g
cebuli
-
40ml
oleju
-
40g
boczniaków
-
20g
cukru
-
10g
koncentratu pomidorowego
-
5g
czosnku
-
2g
papryki słodkiej
-
2g
soli
-
2g
papryki wędzonej
-
1g
papryki ostrej
-
1g
pieprzu
-
Sposób przygotowania:
Paprykę pokroić w duże kawałki. Boczniaki poszarpać na małe paski, cebulę i czosnek posiekać. W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, czosnek, koncentrat i wymieszać. Dodać paprykę i boczniaki, całość przesmażyć. Dodać paprykę ostrą, słodką i wędzoną. Dodać pomidory z puszki i wymieszać. Dusić 20 minut oraz doprawić cukrem, solą i pieprzem.
Smacznego!
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
558.95 -
Białko (g)
5.88 -
Fenyloalanina (mg)
234.15