Włoska zupa minestrone

Włoska zupa minestrone

Porcje: 14

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Drobno posiekany ząbek czosnku podsmaż na oliwie w dużym garnku przez około 2-3 minuty. Drobno pokrój warzywa: marchewkę, seler naciowy i pora. Dodaj do garnka razem z przecierem pomidorowym i bulionem warzywnym. Doprowadź zupę do wrzenia, zmniejsz ogień, przykryj i gotuj przez około 15 minut. Dodaj makaron, wymieszaj dokładnie. Gotuj zupę jeszcze przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Dodaj posiekaną zieloną pietruszkę, sól i pieprz do smaku. Podaj na stół.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    28.2

  • białko

    Białko (g)
    0.5

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    18.6

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.