Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Porcje:

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Do szerokiego garnka wlewamy olej, dodajemy gałązki tymianku oraz pokrojoną w cienkie plastry cebulę. Smażenie cebuli to kluczowy element, musi przebiegać powoli, na najniższym płomieniu/mocy oraz długo. Pozwoli to na uzyskanie brązowej i miękkiej cebuli. Do odpowiednio usmażonej cebuli dodajemy całość białego wina i gotujemy ok 5 minut po czym wlewamy całość bulionu warzywnego. Na tym etapie dodajemy przyprawy i bezpieczną ilość soli. Zupa wymaga powolnego gotowania jeszcze przez ok 1h, aby nabrała smaku przez co ostateczny smak słony ustalamy na końcu. aby uniknąć przesolenia.

Zupę podajemy z grzanką z pieczywa oraz sera PKU.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.