Zupa krem z marchewki

Zupa krem z marchewki

Porcje:

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Umyj dokładnie marchewki i ułóż je na papierze do pieczenia, polewając oliwą z oliwek. Piecz około 15 minut w 180 stopniach. Upieczoną marchewkę przełóż do garnuszka i zalej bulionem warzywnym – marchewka musi być całkowicie przykryta. Po zagotowaniu całość zblenduj na gładki krem. Dodaj przyprawy, wymieszaj i gotuj jeszcze około 5-7 minut na małym ogniu.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.