Zupa krem z pora

zupa krem z pora

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Pory oczyścić z zewnętrznych liści, pozostawić białą oraz jasnozieloną część, dokładnie opłukać, pokroić na plasterki. Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w kostkę.

Do dużego, szerokiego garnka wlać oliwę, dodać pory, ziemniaki i cebulę. Podgrzewać na średnim ogniu przez około 2 - 3 minuty, aż warzywa nieco zmiękną, od czasu do czasu zamieszać.

Zwiększyć ogień, wlać wodę lub bulion, zagotować. Zmniejszyć ogień do minimum, przykryć i gotować warzywa do miękkości przez około 15 minut.

Podawać na ciepło z dodatkiem grzanek z pieczywa PKU.

Smacznego!

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 38,6kcal

Białko (g) na 100g - 1,1g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 58,4mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.