Zupa krem z rzodkiewki i jej liści

zupa krem z rzodkiewki

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Na dnie garnka podsmaż na oliwie posiekany czosnek oraz cebulę. Dokładnie umyty pęczek rzodkiewek posiekaj drobno wraz z liśćmi. Wrzuć do garnka i duś przez minutę. Ziemniaki pokrój w kostkę i podsmaż, a następnie całość zalej zimną wodą. Gotuj jeszcze przez 15 minut. Na koniec wlej sok z cytryny. Dodaj jogurt niskobiałkowy, dopraw i zmiksuj na gładką masę.

Smacznego! 

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 26,9kcal

Białko (g) na 100g - 0,6g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 25,3mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.