Zupa z cukinii

Zupa z cukinii

Porcje:

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Cukinię ze skórką oraz obranego ziemniaka pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek drobno posiekać, posolić i zeszklić na maśle i oliwie w garnku z grubym dnem. Dodać ziemniaki, a następnie cukinię i smażyć przez ok. 4 minuty, od czasu do czasu mieszając. Wlać szklankę bulionu, zagotować i dusić pod przykrywką przez 5 minut. Dodać resztę bulionu i gotować, aż warzywa będą miękkie.

Pod koniec gotowania dodać miętę oraz mąkę niskobiałkową wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Zupę zagotować i odstawić z ognia. Jogurt wyłożyć do kubka i rozprowadzić z kilkoma łyżkami zupy. Wymieszać z zupą, następnie całość zmiksować, doprawić solą oraz pieprzem i posypać pozostałą miętą.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.