Zupa z cukinii

Lista składników:
Sposób przygotowania:
Cukinię ze skórką oraz obranego ziemniaka pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek drobno posiekać, posolić i zeszklić na maśle i oliwie w garnku z grubym dnem. Dodać ziemniaki, a następnie cukinię i smażyć przez ok. 4 minuty, od czasu do czasu mieszając. Wlać szklankę bulionu, zagotować i dusić pod przykrywką przez 5 minut. Dodać resztę bulionu i gotować, aż warzywa będą miękkie.
Pod koniec gotowania dodać miętę oraz mąkę niskobiałkową wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Zupę zagotować i odstawić z ognia. Jogurt wyłożyć do kubka i rozprowadzić z kilkoma łyżkami zupy. Wymieszać z zupą, następnie całość zmiksować, doprawić solą oraz pieprzem i posypać pozostałą miętą.
Smacznego!
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)