Zupa z pora i dyni

Zupa z pora i dyni

Porcje:

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Zupy z dyni

Umyte i pokrojone pory wrzuć do garnka z rozgrzanym olejem, podsmażaj do momentu, aż zmiękną. Następnie dodaj purée z dyni i zalej całość bulionem warzywnym, gotując jeszcze przez kilka minut. Dopraw solą i pieprzem, dodając ProZero. Na koniec zblenduj wszystko na gładki krem.

Purée z dyni

Dynię przekrój na pół i rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia skórą do góry. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz około 1 h. Upieczoną dynię przestudź i za pomocą łyżki wyjmij część z nasionami i wyrzuć (lub ususz nasiona). Następnie wyjmij miąższ, a skórę wyrzucić. Z miąższu odmierz potrzebną ilość, resztę możesz wykorzystać do innych przepisów dyniowych lub też zamrozić.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.