Żurek

Żurek

Porcje: 4

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać i posiekać. Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Boczniaki pokroić w paski.

W garnku rozgrzać olej, przesmażyć cebulę, czosnek, boczniaki. Zalać bulionem, zagotować. Dodać ProZero, ziemniaki i tartą marchew. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować, aż ziemniaki zmiękną. Dodać wodę z kiszonej kapusty i majeranek.

Gotować całość około 10 minut. Doprawić do smaku.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)
    77.66

  • białko

    Białko (g)
    2.17

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    99

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.