Pasta z białej rzodkiewki

kanapki z pastą z białej rzodkiewki
  • Data publikacji: 12.03.2020
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 2 białe duże rzodkiewki,
  • 1 duży ziemniak,
  • 1 średnia biała cebula,
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżeczka majeranku,
  • łyżeczka cząbru,
  • 3 łyżki oliwy.

Sposób przygotowania

Warzywa – rzodkiewki i ziemniaka obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Zajmie to około 20 minut. Cebulkę podsmażyć, dodać do ugotowanych warzyw. Dodać wszystkie przyprawy i zblendować na gładką masę. Udekorować koperkiem i podawać na niskobiałkowym pieczywie.

Wartość odżywcze

*do smaku ** brak wartości odżywczych w tabelach
Pasta z białej rzodkiewki
Składniki ilość (g) Energia (kcal) na 100g Białko (g) na 100g Fenyloalanina (mg) na 100g
Biała rzodkiew
400
69,4
1,2
45,6
Ziemniak
100
Biała cebula
100
Sól*
 
Pieprz*
 
Majeranek (przyprawa, 1 łyżeczka)*8
 
Cząber (przyprawa, 1 łyżeczka)**  
Oliwa z oliwek
30
Suma
630

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.