Ciasto z rodzynkami

Lista składników:
Sposób przygotowania:
W ciepłym ProZero wymieszać babkę płesznik, drożdże i cukier puder. Odstawić na 10 minut. Do miski dodać mąkę n/b PKU, roztopione mało extra, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Całość wymieszać. Dodać do całości w misce drożdże z ProZero i dokładnie wymieszać dodając ciepłej wody. Wyrabiać ciasto, aż będzie elastyczne i będzie odchodzić od boków ścianki miski. Na koniec dodać rodzynki i wymieszać. Przygotować foremkę do ciasta. Nałożyć do foremki ciasto i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180ºC przez ok. 60 min. Dla podniesienia wartości odżywczych na porcję ciasta można położyć łyżeczkę ubitej śmietany 36% tł. oraz starty batonik VitaBite**.
Smacznego!
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 263,6kcal
Białko (g) na 100g - 0,6g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 26,5mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)